06 листопада 2013 року.

ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ ВОДНОЇ ЕКОЛОГІЇ

31 жовтня о 10.00,  в Екотуристичному візит-центрі міста Яремче, проведено круглий стіл на тему «Екологічний стан річок Яремчанщини». В рамках події відбувався діалог між фахівцями гідроекології та представниками громадськості.

Екологи говорили про найбільші ризики у сфері гідроекології : що спричиняє забруднення річок; про стан водоочисних споруд регіону; при  цільове використання коштів екологічного фонду; проблему твердих побутових відходів; про вплив туристичної інфраструктури на водне середовище регіону.

Експерти констатували невтішну ситуація в сфері гідро екології регіону та пробували окреслити причини. Серед них – спричинена, стихійний розвиток туристичної інфраструктури недотримання правила екологічної безпеки, що приводить до забруднення водойм та різкого пониження якості води, відсутність належних водоочисних споруд, вирубки лісів. Наголосили на необхідності збільшення повноважень органів екологічної безпеки, які зараз позбавлені реальної можливості впливати на стан контролю за екологією в області.

Доповідачами в рамках круглого столу стали:

Юрій Здоровий, лікар Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції;

Володимир Красноштанов, еколог ;

Віталій Пернеровський, заступник начальника Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів;

Ігор Яківчук, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області;

Людмила Архіпова, доктор технічних наук завідувач кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу;

Олексійович Бодоряк, перший заступник міського голови Яремчого;

Марта Корчемлюк, завідувач вимірювальної лабораторії аналітичного контролю і моніторингу КНПП,  голова ЯМЕГО "МАМА-86-Яремче;

Юрій Боберський, працівник КНПП.

Круглий стіл організовано Громадською Організацією «ВОЛЯ!» спільно з Карпатським Національним природним Парком.